BİLGİ SAYAMIYORUM beta

Winamp kitaplığa şarkı eklemek ve oto-tag

0

Eğer geniş bir mp3 arşiviniz varsa ve düzenlemek, onca parça arasından aradığınızı bulmak zor geliyor ise winampta bu işleri hızlıca yapmanızı sağlayan yöntem kitaplığa mp3 arşivnizi eklemek ve düzenleme işini oto-tag a brakmak.

Mp3leri listeye doldurmak için Winamp açıldığında sol altta kitaplık yazan kısımdan "kitaplığa ortam ekle" seçeneğini seçelim. 

Bu ekranda arşivin bulunduğu klasör seçilmesi isteniyor.

Winamp tek tek mp3lerinizi(varsa desteklenen formattaki videoları) bulup listeye ekleyecektir. Bu işlem mp3lerin sayısına göre belli bir süre alıcaktır.

Ekleme işlemi bittiğinde sol barda "Yerel ortam" veya onun alt seçeneklerinde "Ses" sekmesi seçildiğinde orta kısımda eklenen mp3 ler bulunabilir. Listenin üst kısmında bulunan "Ara" barından dilediğiniz parçayı arayabilir, çalabilir, listeye ekleyebilirsiniz.

Oto-tag %100 efektif bir yöntem olmasada genellikle istenen sonuçlara ulaştıran bir yöntem. Temelde parçayı alıp winamp'ın data base indeki parçalarla hızlıca karşılaştırıp parçanın sanatç, ad, albümü gibi bilgilerini size otomatik olarak bulabilen bir araç. Kullanımı 2 farklı şekilde ; 

İstenilen parça orta(kitaplık) kısımdan seçilip sağ tık -> dosya bilgisini göster veya istenen parça seçiliyken alt+3 fonksiyonuyla açılır 

Açılan pencerede Otomatik Etiketle(Auto-Tag) tıklanarak işlem tamamlanır. Bazen çok alakasız sonuçlar çıktığıda oluyor ancak "vazgeç" e basarak işlemi iptal etmek mümkün.

İkinci olarak;

Birden fazla parçayı etiketlemek isterseniz istenen mp3ler seçildikten sonra sağ tık -> otomatik etiketle 

Karşımıza gelen pencerede işlem otomatik olarak başlıycaktır. Durum barının altından gidişat takip edilebilir. Bitti ile işaretlenmiş parçalar işlemi tamamlanmış olanlar, belirsiz ile işaretli olanlar ise sonuç bulunamayan veya bulunup kesin olmayan parçalardır. Listeden her hangi bir mp3'e tıklandığında alt kısımda eksi hali ve etiketlenmiş halini görmek mümkün.

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER