BİLGİ SAYAMIYORUM beta

Lorem Ipsum nedir? Ne işe yarar?

0

Kısaca "Lorem Ipsum" diye adlandırılan yazılar etkisiz ve yer doldurmak adına kullanılırlar. 14. yüzyıldan beri endüstri standardı olarak, yazı ve basım işlerinde kullanılan sahte ve çoğunlukla anlam bütünlüğü olmayan yazılardır. 20. yüzyıla gelindiğinde bilgisayar çıktılarında ve tasarım doldurmak amaçlı olarak da kullanılmaya başlanmıştır. 

Standart olarak kullanılmaya başlanan Lorem Ipsum metninin aslı şu şekildedir:

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum."

Ancak lipsum.com adresine giderek istediğin boyutta ve şekilde de lorem ipsum metni üretebilirsiniz. Bu adrese gidin. Ardından alt kısımda bulunan bölümden paragraf, kelime, bit ya da listeyi seçin. Sayı belirtin ve "Generate Lorem Ipsum" a tıklayarak metninizi oluşturun. 

Lorem Ipsum metinleri artık latince düzensiz yazılardan oluşsa da, üretilen bazı yazılarda anlam bütünlüğü ya da anlam saçmalaması olabilir. lipsum.com a alternatif olarak da hipsteripsum kullanılabilinir.

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER