BİLGİ SAYAMIYORUM beta

Ekrandaki herhangi bir şeyin boyutunu ölçmek - Adobe Pixus

0

Bilgisayar kullanırken sık karşılaşılan sorunlardan biri de ekrandaki bir nesnenin boyutunu ölçmektir. Tabii ki bunun için photoshop ya da benzeri programlardaysanız cetvel mevcuttur. Ya da bir web sitesini gezerken kaynağından her öğenin boyutuna bakarak bunu öğrenebilirsiniz.

Ancak bir tasarımcı olun ya da bir programcı ya da herhangi bir bilgisayar kullanıcısı gelişine duran bir pencerenin ya da bir resmin boyutunu ölçmeye bir çok kez ihtiyaç duymuşsunuzdur. Adobe Pixus bunun için var. Uygulama sayesinde bir web sitesinde ya da masaüstüne olmanız farketmeden herhangi bir şeyin enini boyunu ölçebilirsiniz. 

Ekranınızın üstüne iki tane cetvel yerleştirmiş gibi her öğenin üstüne gelebilecek bir araç büyük bir kolaylık sağlamakta ve bir çok kez yaptığınız işi hızlandırmaktadır. 

Adobe Pixus u buradan indirebilirsiniz.

Pixus Adobe Air ile yapılan bir uygulama olduğu için klasik yükleme penceresinden farklı bir Air Install ekranı gelmektedir. Bunu yaptıktan sonra Pixus açın.

  1. Sağdan eni genişletebilirsiniz
  2. Sağ alt köşeden alanı toptan büyütebilirsiniz.
  3. Alttan da alanı aşağı doğru uzatabilirsiniz.
  4. Sol üstteki yeşil alanda bulunan sayılara tıklayarak boyutu elle kendiniz girebilirsiniz. 
  5. Yine aynı yeşil kısma sağ tıklayarak hazır boyutlardan birinde cetvelinizi kullanabilirsiniz. Ayrıca burada PSP, IPhone gibi ekranları seçerek o ekran boyutlarını cetvelinizi kullanabilirsiniz.

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER