BİLGİ SAYAMIYORUM beta

Javascript ya da Jquery ile bir sayfa nasıl yenilenir, yeniden yüklenir?

0

Kullanıcının bir butona basında sayfanın yenilenmesi fikri pek çok durum için hoş değildir. Artık her şeyin fazlasıyla dinamik olduğunu günümüzde biraz eski moda bile diyebiliriz. Ama eskiden bunu sıkça kullanırdık zira hala sayfa içi işlemler sırasında buna ihtiyaç duyabilirsiniz. O sebeple hem basit halini ve Jquery olarak bir sayfayı script ile nasıl tekrar yüklersiniz görelim, düz Javascript ile şu yollardan birini kullanabilirsiniz:

     window.location.href = window.location.href; 

     window.location.reload(); 

     history.go(0); 

Bu üç örnek de ayrı ayrı işe yarar, ancak url nin sonunda #osman gibi # içeren bir şey olursa location.href li ilk örnek işe yaramayacaktır. Diğer ikisi arasında da teknik olarak bir fark yoktur ancak, eğer sayfayı kullanıcıdan değil de sunucudan yüklemeye zorlamak istiyorsanız ikinciyi window.location.reload(true) olarak kullanmalısınız. Örnek olarak bu işlemi Jquery de bir tıklama olayının içine koymak isterseniz şunu yapabilirsiniz, mesela id si osman olan bir öğeye tıklandığında:

     $('#osman').click(function() {
          location.reload();
     });

Eğer sayfayı kullanıcıdan değil sunucudan yükleyerek Hard Refresh yapmak isterseniz location.reload(true) olarak kullanmalısınız çünkü kendiliğinden olan hali false tur.

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER