BİLGİ SAYAMIYORUM beta

Fallout 4 te takipçiler (follower) avantaj sağlar mı, karakteriniz ile aralarının iyi olması herhangi bir perk verir mi?

0

Evet, Fallout 4 de takipçileriniz ile geçirdiğiniz zaman sonunda size karşı pozitif ya da negatif hisler besleyebiliyorlar. Bu pozitif hisler belli bir noktaya ulaştığı zaman ise size karakterinize kalıcı özellikler (perk) veriyorlar. Yanınıza alacağağınız insanın yanında normalde yapacağınız ya da yapmamanın faydası olabilir ya da tam tersi. Mesela bazı karakterler insan eti yemenizi bazıları korkak olmanızı filan sevmeyebilir, hatta sizinle ilgili olan hislerini de arasıra sesli olarak dile getirebilirler. 

Maalesef hangi karakterle hangi seviyedesinizi öğrenmenin en direk yolu yanlarına gidip, konsolu açıp şu satırı yazmanız:

     getav CA_affinity

Bu komut size 0 ile 1000 arasında o kişiyle olan ykaınlık seviyesini verir. Dogmeat 0 da kalıo ama sanırım. Bunun dışında gidip takipçinizle konuşmaya çalışarak da aranızdaki ilişkinin seviyesini öğrenmeye çalışabilirsiniz. Tabii ki bu her zaman başarılı olmuyor, bunu direk olarak sorup yanıt alamadığınız için.

Dogmeat bir takipçi değil sessiz bir dost olduğu için burada yok ama o varlığı ile hep bir yardımcı olduğu için ismini anmadan geçmeyelim. Takipçilerinizi ise hep mutlu edip, ilişkinizi en üst seviyeye ulaştırdığınız zaman aşağıdaki özellikleri alıyorsunuz ve bir daha ne olursa olsun kaybetmiyorsunuz:

Cait:
Eğer sağlığınız %25 in altında ise, % 25 daha hızlı AP yenilenmesi.

Codsworth:
Robotların enerji saldırılarına karşı +10 hasar koruması.

Curie:
Sağlık %10 un altına düşünce, 100 HP kazan.

Deacon:
%20 daha sinsi saldırı ve Stealth Boy süresinde %20 artış.

John Hancock:
250RAD dan fazla radyasyonlu iseniz %25 daha fazla Kritik atma şansı.

MacCready:
VATS %20 vuruş ihtimali artışı.

Nick Valentine:
Hack sırasında bir deneme hakkı daha ve Nick yanınızdaysa başarısız hack sonrası bekleme süresi %50 azalır.

Paladin Danse:
Ghoul, Super Mutant ve Synth lere %20 daha fazla hasar.

Piper:
Konuşma karşılaşmalarını bitirmeye ve haritada yeni yerler bulmaya iki katı XP alırsınız.

Preston Garvey:
%20 daha az hasar alırsınız ve sayınız düşmana göre az ise %20 daha fazla zarar verirsiniz.

Strong:
Eğer sağlığınız %25 in altında ise, %20 daha fazla saldırı.

X6-88:
Enerji koruması 20 artar.

Dediğim gibi bu özellikleri bir kere kazandınız mı birdaha kaybetmiyorsunuz, o yüzden takipçilerinizi mutlu etmek için istemediğiniz gibi olmaya en azından onların yanında değebilir. Bunların dışında aranız iyi olamaya başladığında konuşma seçeneklerinde çıkan "flirt" ile oynaşmaya başlayıp (robot ya da köpek değillerse), zamanla romantik birliktelik yakalayabilirsiniz ki bu da onların etrafında uyuduğunuzda "Well Rested" yerine "Lover's Embrace" almanıza yol açar. 

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER