BİLGİ SAYAMIYORUM beta

C++ da, sayı (int) tipinde bir veri, yazı tipinde (string) bir veriye nasıl dönüştürülür, ya da tam tersi nasıl yapılır?

0

Bu işlemle C++11 den önce karşılaşırsanız çözüm bazı durumlar için biraz detaylı hale gelebilir. Ama artık C++17 kullandığımız şu günlerde çoktan o çizgiyi geçtiğinizi düşünerek, standart kütüphanesinden "to_string" i kullanmanın en güzel yöntem olduğunu söyleyeceğim:

#include <string>
std::string yazi = std::to_string(123);

Bu kod ile parantez içine direk sayı yazarak ya da değişken yollayarak onu "yazi" adındaki yazı tipindeki veriye atabilirsiniz. Özellikle size "itoa" kullanmak zorundasın gibi bir istekte bulunulmadıysa "itoa" kullanmayın. Eğer C++11 öncesindeyseniz "stringstream" ile sayı içeriğini alıp akış halinde ekleyerek yazı oluşturabilirsiniz ama tavsiye etmediğim için örnek koymayacağım. (: 

Bu da yazı yani string tipinde bir veriyi ile sayı (int) tipinde bir değişkene atmak için yapılan çeviri, yine "atoi" ya da "istringstream" da bu işlemi yapabilirsiniz ama bu da az masraflı ve hata korumalı diyebilirim:

#include <string>
std::int sayi = std::stoi(yazi)     

"yazi" adıyla gelen string tipindeki değişkeni int olan "sayi"ya atıyoruz. Bu işlemi diğer sayısal veri tipleri için "stoi" ifadesini şu şekilde değiştirerek kullanabilirsiniz:

"atoi", "itoa" ya da "stream" kullanımı saçma değil sadece basit çeviriler için kullanmanıza gerek olacağını sanmıyorum.

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER