BİLGİ SAYAMIYORUM beta

Skyrim de eşyalarınızı güvenli olarak, yok olmadan nerede saklayabilirsiniz?

0

Skyrim de oyunun başından itibaren gayet geniş bir çantanız (inventory) olmasına rağmen, birçok insan gibi eşya saklayan, satmak için bekleten, her şeyi toplayan bir karakteriniz var ise eşyalarınızı yanınızda taşımadan bir yerlere koymak istemeniz fazlasıyla olası. Özellikle anında işleme dökmeyeceğiniz ağır zırh/silah/vb yapma materyalleri ya da direk satmak istemediğiniz silah/zırh gibi eşyaları muhtemelen olacaktır. Eşyalarınızı güvenli olarak saklamanın en kolay yolu, kendinize bir ev almak:

Skyrim'de neden ve nasıl ev alınır, nasıl döşenir? : Whiterun - Breezehome | Riften - Honeyside | Markarth - Vlindrel Hall | Windhelm - Hjerim | Solitude - Proudspire Manor

Aslında bu en çok tavsiye edilen yol olsa da oyunun kendi wikisinde konuyla ilgili detaylı bilgiler mevcut. Mesela herhangi bir şeyin güvenli olabilmesi için tekrar çıkan (respawn) olmayan bir şey olmaması gerektiği söylenmiş. Bu sebeple böyle olmayan her şeyin ya da içeriği yeniden üretilmeyen her yerdeki eşyaların güvenli olduğu söylenmiş. Bu eşyalar da şöyle sıralanıyor:

Nasıl yani yukarıdaki eşyaların içi nerede olsa yenilenmiyor mu dediniz, evet burada öyle yazıyor: Skyrim:Containers#Safe_Container 

Bazı kaynaklarda insanların şuraya koydum bir şey olmadı, Winterhold College deki odanız, Dark Brotherhood mekanı, Blue Hall gibi mekanlar sağlam dediklerini görebilirsiniz. Bunlara güvenmeyin (: üstte dediğim gibi Skyrim'in kendi wikisinde ikinci yol olarak bazı mekanların tekrar yüklenmeme özelliğine sahip olduklarından bahsedilmiş. Böyle mekanlardaki her şeyin içine eşya koyabilirsiniz. Bu mekanlar da şöyle:

Dikkat edersiniz bu listede potansiyel evlerinizin de isimleri var. Şunu da belirtmeliyim bu yerlerde tekrar yüklenme olmasa da bazılarında görev (quest) sonucu içerik değişimi olabilir. Bu sebeple kullanmadan önce buradan mekanların özelliklerini incelemenizi tavsiye ederim, ayrıca buraların güvenli olduğu da aynı listenin başında yazıyor: Category:Skyrim-Places-Safe

Eğer bu listede yer almayan bir yer bulduysanız ve koyduklarınızın yok olmadığını keşfettiyseniz ya da önceki listeden bir saklama eşyasıdır ya da tekrar yüklenmek için yeterince oyun içi zamanı geçmemiş demektir. Zira üstteki iki başlığa da girmeyen bir eşyanın yenilenmesini istemiyorsanız 24 saatte bir içini açıp bakabilirsiniz ama tavsiye etmiyorum.

Bonus: Çantanızda değil de elinizle önünüzde taşıyabildiğiniz pot lardan (çömlek) bir tane bulursanız. İçini doldurup ağırlık limitinize hiç dokunmayarak oraya buraya taşıyabilirsiniz. Alan geçişleri ya da hızlı yolculuk (fast travel) sırasında bunu yapamıyor olsanız da bilinesi bir özellik. 

house

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER