BİLGİ SAYAMIYORUM beta

Çoklu resim boyutlandırma ( toplu olarak ) nasıl yapılır?

0

Birden fazla imaj dosyası, tek seferde istenilen boyutta resize edilebilir. Bu işlem Photosop cs2, cs3,cs4 ve cs5’te aynı şekilde yapılır .

Files menüsü altından Scripts -> Image Processor tıklanır. Açılan pencerede en üst kısımda, resize edilmesini istediğimiz imaj dosyalarının bulunduğu klasör seçilir. Hemen altında yer alan “Select location to save processed images” başlıklı bölmede, resize edilen imajların kaydedileceği klasör belirlenir. Eğer “Save in same location” seçeneğini işaretkli bırakırsak, yeni imajlar, dosyaların üstüne yazılmaz; mevcut klasörün altında ayrı bir klasör oluşturularak içine kaydedilir. Ayrı bir klasöre kaydedilmesi için alttaki seçenek işaretlendikten sonra “Select Folder” ile, imajların kaydedilmesi istenen dizin seçilir.

Son olarak alttaki File Type bölmesinden dosya tipini belirledikten sonra (yine imaj istiyorsak jpeg), sağ taraftaki “Resize to fit” seçeneğini tıklayarak, width ve height(en-boy) belirlememiz gerekir. Yeniden boyutlandırmada imajlar,orjinal oranları korunarak, girilen değerlere en yakın en-boy oranında oluşturulur.

Gerekli belirlemelerden sonra sağ taraftaki Run butonuna tıklanarak işlemin tamamlanması beklenir.

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER