BİLGİ SAYAMIYORUM beta

Genius Nedir? iTunes'da Genius Özelliğini Nasıl Açarım? Genius Özelliği Nasıl Kullanılır?

0
Genius, iTunes un 8.0, iPad ve iPhone’lara  3.1 sürümü  ile gelen özelliklerden biridir. Aslında Internet kullanıcıların yabancı olmadığı bir özelliktir.  Last.fm’deki gibi dinlediğiniz müziklere göre size tavsiyede bulunan ve listeler oluşturan bir araçtır. Bu özelliği iPhone veya iPad’iniz de aktif edersin yüklediğiniz uygulamalara göre size uygulamalar tavsiye eder.
 
 Tabii işin ucunda Apple olunca birazda maddiyat söz konusu =) .Genius özelliği ile size tavsiye bulunabilmesi için arşivinizdeki müziklerin iTunes Store’dan alınması gerekmektedir. Türkiye’de bu alışkanlığın pek yaygın olduğunu sanmıyorum. Bu sebepten  itunes üzerinden satın almadığınız bir şarkı üzerinden Genius özelliğini aktif etmeniz durumunda “Yetersiz içerik bilgisi..” şeklinde hata mesajları ile karşılaşabilirsiniz. Bunun yanında en önemlisi Genuis’ın liste oluşturması için arşivinizdeki müziklerinin içeriklerinin tam olarak girilmesi gerekmektedir, özellikle Müzik Tür kısmının.
 
iTunes Genius Nasıl Aktif Edilir?
 
1) iTunes’daki mağaza kısmından Genius Aç sekmesini tıklıyorsunuz.Gelen ekrandan Genius Aç butonunu tıklıyorsunuz.
 
2) Sizden Apple Kimliğinizi isteyecektir. Gerekli alanları doldurun ve Devam butonuna basın.
 
3)Karşınıza her zamanki  gibi Sözleşme ve şartlarını içeren ekranı gelecektir. Burayı okuyup okumamak size kalmış sonucunda Kabul Ediyorum işaretleyip devam butonuna tıklıyorsunuz.
 
4) iTunes sol tarafındaki menüye Genius başlıklı yeni bir menü eklenir. Burayı tıklayın ve Başlat butonunu tıklarsanız iTunes arşivinizde bulunan müzikleri Apple göndermeye, içeriklerini incelemeye başlayacaktır.
 
Bu işleminde sonunda artık iTunes’un sağ altında Genius’un simgesi çıkar ve müziklerinizin yanında kutucuklar olmaktadır. 
 
Genius kullanmak için sevdiğiniz tarz müzik çalarken iTunes’un altında bulunan bu Genius butonuna basmaktır. Karşınıza ya bir liste çıkacaktır ya da Genius “  adsdada” adlı parça için kullanmıyor hatası. Bunun iki sebebi olabilir. 
 
1. Şarkının bilgilerini düzeltin. (  Şarkının üzerinde sağ tıklayarak  “Bilgi Ver” sekmesi tıklanarak, Bilgi bölümündeki içerikleri doldurun )
2. Şarkı orijinal olmadığı için eşleşme bulamamaktadır. =)
 

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER