BİLGİ SAYAMIYORUM beta

IP nedir? IP adresinizi nasıl öğrenebilirsiniz?

0

IP yani internet protocol internete bağlandığınızda servis sağlayıcınızın size atadığı çıkış numarasıdır. Ancak ip niz size ait sabit bir ip değilse aynı yerden başkaları da çıkmaktadır. Türk Telekom gibi bir servis sağlayıcısına ait ip adresinden nereden çıkış yaptığınızı bölgesel olarak bulabilirsiniz.

internet sitelerinin de bir ip adresi bulunur ve domain name serverlarında bu ip adreslerinde hangi sitenin, sitelerin olduğu bilgisi tutulur. Tabii ki bazen "bilgisayamıyorum.com" da olduğu gibi tek ip den tek site çıkış yapmaktadır ve site ismini yazmak yerine bu ipv4 adresi ile de siteye giriş yapabilirsiniz. http://104.131.83.133/

IPv4 sistemi noktalarla ayrılmış 4 sayı grubunu tutmaktadır ve bu sayıların kombinasyonları yakında yeterli olmayacağından ve güvenlik sebepleri dahilinde dünyanın bir çok yerinde ipv6 sistemine geçiş yapılmaktadır. 

Eğer kendi servis sağlayıcınızdan ip adresinizi sabitlememiş iseniz ip adresiniz dinamiktir ve muhtemelen internete her bağlandığınızda değişmektedir. 

IP adresinizi buradan öğrenebilirsiniz. 

Bu da XKCD den ip haritası (:  /

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER