BİLGİ SAYAMIYORUM beta

Pinterest nedir? Pinleme nedir? Nasıl kullanılır?

0

Pinterest.com geçen beri ortalarda olan bir site olmasına, pek çok internet insanının da dikkatini çekebileceği üzere son bir kaç ay dahilinde başarılı bir startup haline geldi ve üye sayısı hızla arttı. Son dönemdeki bir çok yeni proje gibi zaten kullandığımız bildiğimiz olayları günlük işleyişimiz dahiline farklı bir şekilde koyan bir site.

 

Çalışma şekli de gayet basit; başka sitelerde gördüğünüz, kendi bilgisayarınızda olan ya da başkasının pinlediği bir görseli alıp kendi gruplandırılmış görsellerinizin yanına koyuyorsunuz. Bunlar da facebook, twitter postaları gibi ama tumblr benzeri bir stilde (: insanların genel duvarına düşüyor. Buradan aynı şekilde pinleme dairesine devam edebilir ya da resimleri beğenebilirsiniz. 

Üye olmak için bu adresten "Request an Invite" diyerek davet istemeniz ya da davet almanız gerekiyor. 

Ana sayfa dahilinde, arama yaptığınızda ya da ortada bulunan kategori listesinden belli bir alandaki görüntüleri çektiğinizde sonuçlar aynı şekilde gözüküyor. Bu sonuçların her biri birinin pinlediği Tüm genişliğe yayılan blog içeriği linkleri gibi kocaman önizlemeler olarak karşınıza geliyorlar. Bu son dönemde tutan bir tasarım şekli olduğundan dolayı da sevilmiş olabilir. 

Aynı zamanda arama yaptığınızda ya da herhangi birisinin profilini görüntülerken o kişinin "board"larına yani görselleri grupladığı bölümlere de ulaşabilirsiniz. Siteyi kullanmak da gerçekten kolay olmasına rağmen takip ettiğiniz az insan var, ilginizi çeken az konu varsa tüm gösterim şekilleri sıkıcı gelmeye başlıyor. Zira "Pinners you follow" diyerek takip ettiklerinizin pinlerini ve beğendiklerini , "everthing" altında belli kategoridekileri, "videos" ile video olan içerikleri, "popular" ile her yerde en çok tutanları listeleyebilirsiniz. 

Pinterest'in bir diğer özelliği ise yukarıdaki menüde görülen "Gift" sekmesi. Buradan açıklamalarında fiyat yazılarak eklenmiş öğeleri listeleyebilirsiniz. Fiyat aralığı seçerek seçenekleri daraltabilirsiniz. 

En üstte sağdaki kısımdan  "Add+" diyerek yeni bir resim yükleyebilir, site adresi vererek oradaki resimleri listeleyip aralarından seçebilir ve "Create a Board" diyerek yeni board açabilirsiniz. 

Tarayıcınızın üst kısmındaki sık kullanılanlar kısmına "pin it" butonu ekleyerek o an içinde bulunduğunuz herhangi bir sayfadaki bir resimi kendi pinterest hesabınıza pinleyebilirsiniz. Bu buton bir script ile o adresteki her şeyi temizler ve sadece resimleri öne çıkarır. Aşağıdaki linki kendi tarayıcınızdaki sık kullanılanlar barına sürükleyerek bunu yapabilirsiniz. Ya da Pinterest'in kendi açıklama sayfasına bu adresten gidebilirsiniz.

Pin It

Kullanım Alanları

Aslında kullanım alanların çok geniş olması yeni sosyal medyası taraftarlar tarafından aniden bu kadar tutulmasını sağlayan şeylerden biri ama belirli başlıklar vermek gerekirse:

Aslında temel olarak yapılan eylem hep aynı bir tarz ya da bir olaya bağlı görselleri bir yerde toplamak ya da ilham almak, fikir çalmak için yığın oluşturmak. Bu bahsettiğim şeyler tamamen fikir vermesi açısından yazılmıştır.

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER