BİLGİ SAYAMIYORUM beta

Siteleri eski internet explorer versiyonlarında nasıl test edebilirsiniz? - ie tester

0

Öncelikle belirtmeliyim ki, internet explorer sevmiyoruz, sadece eski versiyonlarını değil, tüm versiyonlarını sevmiyoruz. Zira artık arayüz geliştiriciliğinin gerçekten önünü tıkamaktan ve diğer taracıları indirmekten başka işlevi kalmamaya başladı. Tabii ki bu kadar yerici konuşmanın yattığı temeller çok olmasına rağmen dünya üzerindeki tarayıcı kullanımının %21 hala ona ait. Ancak internet explorer 6 kullanımı ise %2-3 lerde. Bu oran bile bu tarayıcının kullanıcılarına saygıyı gerektirse de asıl sorun bu naif bakış açısı diye düşünüyorum.

Türkiye ve bir çok ülkede internet sitesi yapımında uğraşan firma/ajansların çoğunda geliştiricilerden eski internet explorer versiyonlarında da düzgün gözüken siteler yapılması isteniyor. Hala modern tarayıcılar dendiğinde internet explorer'ın bu kategoriye girmediğini kabul etmek istemeyenler olsa da, bu durum profesyonel bir çok site geliştiricisini zora sokup, çareler aramaya itiyor. İşte bu çarelerden biri de IE tester. 

IE tester siteleri eski internet explorer versiyonlarında görüntülemenizi sağlıyor, bu konuda neredeyse en büyük başarıyı da sağlayanlardan. Bu link üzerinden indirme sayfasına ulaşabilirsiniz. (Download IETester)

Eğer indirme bağlantısı gözünüzden kaçtıysa buradan direkt olarak indirebilirsiniz.

Internet Explorer test edicisini indirdikten sonra yapmanız gereken işlem ise çok basit. Programı açın ve sol üst köşedeki giriş sekmesine tıklayın. Ardından görüntüleme yapmak istediğiniz tarayıcıyı seçin. Adres çubuğuna istediğiniz adresi yazdıktan sonra görüntülenecek olan site neredeyse(!) o versiyonun aynısıdır.

Arayüz geliştiricileri için gözden kaçırılmaması gereken noktalar:

Bilgi Sayamıyorum'un IE tester dahilindeki internet explorer 7 versiyonu.

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER