BİLGİ SAYAMIYORUM beta

Gitarımı bilgisayarıma nasıl bağlarım?

0

Gitarı bilgisayara bağlamak için ihtiyaç duyucaklarımız : 

Bu konuda en önemli noktalardan birisi gitarınızı bilgisayarınızda bulunan on-board ses kartınıza bağlamanızla profesyönel bir ses kartına(m-audio, presonus, RME) bağlamanız arasında çok büyük bir fark olmasıdır. Eğerki elinizde profesyönel bir ses kartınız var ise jack girişini line girişine çeviren aparata ihtiyacınız olmayacaktır zira ses kartınızda jack girişi olacaktır. Buda stereo kalitesinde ses almanızdan ses de gecikme olmasına kadar birçok şeyi etkileyecektir.Ancak yinede evde amfiniz yok ise, elektro gitarınızı bu şekilde kullanmak istiyorsanız yapıcağınız işlem şudur ;

Jackın bir ucuna jack girişini line girişine çevirecek aparatı takıp ses kartımızın mikrofon girişine takıyoruz. Jackın diğer ucunu gitarımıza bağlıyoruz. Şuanda gitarınız bilgisayarınıza bağlı ancak sesi alabilmeniz için bazı proğramlara ihtiyacınız var. Başlıcaları ;

Cubase gibi profesyönel kayıt programları ücretle satılan ancak torrent aracılığı ile nette çok rahat bulabileceğiniz, kayıt işini ciddi anlamda her yönüyle gerçekleştirmeye yarayan programlardır. Kullanımları epey kompleks ve kendi kullanım kılavuzları mevcut olduğu için diğer proğramları kullanmak daha makul olacaktır. Bu programları kullanmak için(on-board ses kartınızı kullandığınızı var sayıyorum) Asio adlı ses kartınızı programı kullanabilmek adına modifiye eden ücretsiz programa(daha çok driver gibi) ihtiyacınız var. Aynı zamanda genellikle(ses kartınızlada alakalı olarak) sesdeki gecikme problemini ortadan kaldırıyor. Burdan edinebilirsiniz. Amplitube ve Guitar Rig de ücretli programlar ancak bunlarıda torrent/internet aracılığı ile crackli hallerini edinebilirsiniz.

Amplitube

Kullanımı gayet rahat ve seçeneği bol bir program olan amplitube da seçeneklerden ses kartınızı göstermeniz gerekebilir. Eğer asio'yu yüklediyseniz ses kartı seçeneklerinden asio'yu seçmeniz doğru olacaktır.

Guitar Rig

Amplitube'e nazaran daha çok seçeneği olan ve görselliği daha iyi olan bir program. Burdada ses kartınızı göstermeniz gerekebilir. Birçok efekt, ayar yapıp gitarınızın sesini modifiye edebilirsiniz.

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER