BİLGİ SAYAMIYORUM beta

Yerel ağda yapılabilecek işlemleri internet üzerinden diğer bilgisayarla nasıl yapabilirim?

0

Bu problemi en kolay sanal ağ(hamachi) ile çözebiliriz. Öncelikle hamachi isimli sanal ağ programını burdan indirebilirsiniz. Programı indirip kurduktan sonra kendi kullanıcınızı oluşturun.

Daha sonra yeni bir ağ kurabilir veya daha önceden kurulmuş bir ağa katılabilirsiniz.

Yeni bir ağ kurmak

Yeni bir ağ kurmak için eğer hamachiyi ilk açışınızsa ekranda "yeni ağ oluştur"u kullanabilirsiniz veya Ağ sekmesinden "yeni bir ağ oluştur"a tıklayarak işleme başlayabilirsiniz. Karşınıza gelen ekranda "ağ kimliği" ve "parola" isteniyor, ağ kimliği arkadaşlarınıza vericeğiniz ağ ismidir. Ağınıza bağlanıcak diğer bilgisayarlar bu ağ kimliğini yazarak ağınıza bağlanıcak. Parola ise ağınıza bağlanmak isteyen kullanıcıların ağ kimliğini yazdıktan sonra girebilmek için kullanıcağı paroladır, boş brakılamaz.

Örnekte ağ adı olarak "hebeleees" kullanılmış, ona göre kullanacağım.

Kurulu bir ağa katılmak

Kurulu bir ağa katılmak için eğer hamachiyi ilk açışınızsa ekranda "Mevcut bir ağa katıl"a tıklayarak veya ağ sekmesinden "Mevcut bir ağa katıl"a tıklayarak başlıyoruz. Karşımıza gelen ekranda bizden ağ kimliği ve parola isteniyor aynı ağ kurulumunda olduğu gibi. Burda daha önceden girdiğimiz ağın ağ kimliğini ve kendi belirlediğimiz parolayı yazıcaz.Örnekte ağ adı hebeleees olduğu için onu kullanıyorum.

Ağ kimliğini ve parolayı doğru yazdığınız zaman kurduğunuz ağa girmiş oluyorsunuz ve işleminiz tamamdır, iki bilgisayar aynı ağ üzerindeymiş gibi oyun oynayabilir, dosya paylaşabilirsiniz.

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER