BİLGİ SAYAMIYORUM beta

Kullandığınız bir Windows sistemini kurulu olduğu bir diskten başka bir diske nasıl taşıyabilirsiniz?

0

Çok sık olmasa da belki diskteki bir hata, belki de boyutu sebebiyle hazırda kurulu olan ve format atmak istemediğiniz bir sistemi başka bir diske taşımak isteyebilirsiniz. Son bir hatırlatıcı olarak söyleyeyim; gerçekten zorunda değilseniz, sisteminize format atın ve ihtiyacınız olanları tek tek orada kurun. Ne kuracağınızı biliyorsanız, yeni ve boş bir sisteme baştan kurulmak performans açısından sıklıkla daha iyi olabilir.

Sanırım image kelimesini yansıma olarak kullanacağım. Bilmeyenler için bu bir sabit diskin ya da cd nin kopyası olarak kaydettiğiniz dosya tipidir. 

Taşınma işlemi için birden fazla yöntem olduğunu duydum ama benim direk tavsiyem ve kendim de denediğim DriveImage XML. Bu indirme linki içerisinde hem ücretsiz Private versiyonu, hem de ücretli Commercial versiyonu mevcut. Image/Yansıma çıkartmak, disk kısımlarını ve sürücüleri tamamen yedeklemek için başarılı ve güvenilir bir uygulama. Microsoft's Volume Shadow Services (VSS) i kullanıyor ve bu sayede o sırada çalışan disk ile ilgili işlem yapabilmenizi de sağlıyor. Image/Yansıma lar programın isminden de anlaşılabileceği üzere XML dosyaları ile tutuluyor. Üstlerinde başka uygulamalarla işlem yapabiliyorsunuz ve bilgisayarınızı baştan başlatmadan onları kullanabiliyorsunuz. Bu program Windows XP, Windows Server 2003, Vista, Windows 7, Windows 8, ve Windows 10 sistemlerinde çalışıyor ve sadece FAT 12, 16, 32 ve NTFS dosya tipleri ile işlem yapabiliyor. 

DriveImage XML

Eğer bunu kullanmak istemezseniz ve bir CD oluşturup oradan taşıma işlemini yapmak isterseniz yine iyi yorumlar alan başka bir uygulama: EASEUS. Sistem ayırmaksızın, birebir kopya oluşturan ve üzerinde yedekleme, yenileme işlemleri yapmanızı sağlayan başarılı bir uygulama, yine hem kişisel kullanım hem de iş kullanımı versiyonları mevcut. Bunu denemedim ama sayflarında aynı ağaç altında birden çok program mevcut, güzel bir alternatif olmasını sağlayan özelliklerini şöyle belirteyim:

Linklerini verdim ama istediğiniz şeye göre site içerisinde dolaşarak da ulaşabilirsiniz. Bu program grubu diğerine göre daha kapsamlı olsa da ihtiyacınıza göre daha derinlemesine araştırma yapmanız için ön ayak olması amacıyla onların da özelliklerini yazdım. 

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER