BİLGİ SAYAMIYORUM beta

Python da şimdiki zaman nasıl gösterilir, saat/tarih hangi modüller ile getirilir?

0

Bunun en basit yolu tabii ki datetime kütüphanesini kullanmak, import ile çekip şu iki şekilde de kullanabilirsiniz ama ilki (yıl, gün, ay, saat, dakika, saniye, ticks) gibi bir liste getirirken ikincisi (saat, dakika, saniye, ticks) gibi bir liste getirir:

from datetime import datetime
datetime.now()
datetime.now().time()

Şunu da belirteyim, kütüphaneyi çağırırken "from datetime" kısmıyla değil de sadece "import datetime" derseniz, yukarıdaki örneklerin başına birer "datetime." daha koymanız gerekir. Zamanı bu şekilde liste olarak almak hoşunuza gitmediyse şu şekilde string e çevirerek de getirebilirsiniz:

from datetime import datetime
str(datetime.now())

Bu da zaman çıktısını '2017-11-23 13:25:12.454332' şeklinde getirecektir. Tabii bu gösterim yine spesifik olduğu için yine işinize pek gelmiyor olabilir. Bunu değiştirmek yani gösterimi değiştimek için strftime kütüphanesini kullanabilirsiniz:

datetime.now().strftime('%Y-%m-%d %H:%M:%S')

Parantez içindeki sıraları, çizgileri, noktaları değiştirerek zamanı istediğiniz formatta göstermeniz mümkün. Tabii strftime datetime içinde yer alıyor ancak ondan ayrı olarak kullanmak isterseniz şöyle ayrı olarak çağırıp da işlem yapabilirsiniz: 

from time import gmtime, strftime
strftime("%Y-%m-%d %H:%M:%S", gmtime())

Son iki örnek de zamanı '2017-11-23 13:31:12' şeklinde getirecektir. Dediğim gibi yazımını beğenmediğiniz ya da silmek istediğiniz kısım var ise strf fonksiyonu parantezi içindeki tırnak işaretli alan içerisinden yapabilirsiniz.

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER