BİLGİ SAYAMIYORUM beta

Mayın Tarlası nasıl oynanır?

0

Alıştığımız üzere Windows yüklemelerinin çoğunda kendiliğinden yüklenen Mayın Tarlası'nın (Minesweeper) unix sistemlerde de birçok benzeri mevcuttur. Temel olarak mayınları patlamadan tüm alanı temizlemenin amaç olduğu basit ve her yaşa uygun bir oyundur. 

Mayın tarlası en eski oyunlardan biri olmasının yanında oyun temel olarak bilgisayar tarihindeki ilk oyunların çizgisinden gelmiştir. (60', 70') Oyunun ataları olarak  Mined-Out (Quicksilva, 1983), Yomp (Virgin Interactive, 1983) sayılabilse de Relentless Logic (Conway, 1985) bu ünvanı en çok hakeden oyun olabilir. O zamanki versiyonlarda komuta merkezi, gidilmesi gereken nokta, amerikayı kurtarmak gibi sözler geçse de oynanış neredeyse aynı denebilir. 

Günümüzde windows dahilinde oynadığımız mayın tarlası, basit ve kolay anlaşılır bir oyun olmasına rağmen çoğu insanın tercih sınırları içerisinde kalmıyor. Aslında herhangi bir şeylerin yüklenmesini beklerken gayet eğlenceli bir zaman öldürme uygulaması olarak nitelendirilebilinir. 

Windows içerisindeki mayın tarlası, arayüz ve işlev olarak uzun zamandır değişmemişti, ancak Windows 7 itibariyle hem görüntüsel hem de işlevsel anlamda bir kaç özellik eklendi.

minesweeper

Nasıl Oynanır?

Bu yazıda sadece windows yüklemesiyle birlikte gelen mayın tarlasından bahsetmiş olsam da aynı amaçlı çoğu oyun neredeyse birbirinin aynısı. Özellikler itibariyle de çok farklı versiyonları mevcut olmasa da 2 kişilik mayın tarlası oyunları bile mevcut. 

Eski Windows versiyonları olmak üzere bir çok mayın tarlası oyununda hile de mevcut ancak oynanış itibariyle gerekli olmadıkları için onları yazmıyorum (: 

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER