BİLGİ SAYAMIYORUM beta

Windows 7'de disk birleştirme işlemi

0

Bilgisayarımızdaki herhangi bir disk üzerinde dosyaları taşıma, değişiklik yapma vs gibi işlemlerde bir süre sonra diskteki veriler dağılır ve bunlara erişim sırasında ister istemez yavaşlık olur. Disk birleştirme (disc defragmentation) işlemiyle disk üzerindeki datalar yeniden düzenlenir ve böylece bunlara erişim kolaylaştırılarak performans artışı sağlanır. Bu işlem sırasında veri kaybı olması söz konusu değildir.

Disk birleştirme için kullanılabilecek, Auslogics Disk Defrag , O&O Defrag gibi çeşitli porgramlar vardır. Ancak Windows 7'nin Disc Defragmenter aracı ile de aşağıdaki adımlar takim edilerek yapılabilir:

Control Panel -> System And Security -> Administrative Tools -> Defragment your hard drive

Açılan pencerede orta kısımda bilgisayardaki disk parçaları görünür. Disk parçasının birleştirmeye ihtiyacı olup olmadığını kontrol etmek için parça seçilip "Analyze disk" butonuna tıklanır. Bu işlem tamamlandıktan sonra "fragmented" (dağılma) oranı %10 ve üzeriyse disk birleştirme işlemi tavsiye edilir. Bunun için parça seçilip aşağıdaki "Defragment disk" butonu tıklanır ve işlemin tamamlanması beklenir.

Windows 7'de disk birleştirme işlemi default olarak programlanmış şekilde gelir. İstenilen disk bölümlerinde ne zaman birleştirilme yapılacağı, "Configure Schedule" ile açılan pencerede sıklık, gün, zaman olarak ayarlanabilir.

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER