BİLGİ SAYAMIYORUM beta

Windows 7'de ağda klasör paylaşımı

0

Windows 7’de herhangi bir klasörü ağda paylaşmak için klasöre sağ tuşla tıklanıp açılan "Properties" penceresinde “Sharing” tabına gelinir.

 

Paylaşım ayarlarını yapmak için çeşitli yollar izlenebilir, ancak biz tüm ayarların birden yapılabileceği “Advanced Sharing” kısmından bunu halledeceğiz. Butona tıkladığımızda açılan ayrı bir pencerede, en üstteki “Share this folder” seçeneğiniz işaretlediğimizde alttaki alanların kullanılabilir olduğunu görürüz. “Share Name” kutucuğuna, klasörün ağda görüneceği ismi girilebeilir. Bu kutucuk default olarak klasörün adıyla gelir.

Bu ekranda ayrıca, “Limit the number of simultaneous users to ” alanı ile klasörün aynı anda en fazla kaç kişi tarafından kullanılabileceği de belirlenebilir.

Alttaki “Permessions” kısmından ise, klasöre erişim izinleri düzenlenebilir. Açılan pencerede “Everyone” (herkes) seçeneği default olarak gelir ve alttaki izinler kısmında “Read” seçeneği seçilidir. Eğer kişilerin dosyayı hem okuyabilmelerine hem de dosya üzerinde değişiklik yapmalarına imkan verilmek isteniyorsa, “Full Control” seçeneği işaretlenmelidir.

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER