BİLGİ SAYAMIYORUM beta

Bir usb kablosu en fazla ne kadar uzun olabilir, usb kablolarını birleştirerek en fazla ne kadar uzağa aygıt/donanım bağlayabilirim?

0

Usb(Universal Serial Bus) çok önemli, çok değerli bir olgumuzdur. Bir kere isminde universal(evrensel) var, bildiğiniz üzere sokaktan geçen her türlü bağlantı yapısına evrensel demiyoruz, yani usb büyük nimet evet çok sıradan çünkü çıkması çok olasıydı, lazımdı ama gördüğünüzde içinizi ısıtan bir kanka filan. Yenisi de güzel tabi hızlı tek taraflı ama o eskisinin evrensel olmasına rağmen sizinle iddialaşan ters çevir düz yapıştır yapısı garip bir özellikti. 

90ların ortasından sonra çıkan USB için tasarım aşamasında bir karar verilmesi gerekiyordu, kabloların mekanik/manyetik bir kısıtlayıcılığı olduğu için mesafe konusunda bir efektif limit olmalıydı. Bu iletim limiti düşük hızlı aletler için 3 metre, yüksek hızlı aletler için 5 metredir. Buradaki düşük hız usb versiyonu ile ilgili değildir. Özellikle yüksek hıza ihtiyaç duymayacak bir alet kullanıyorsanız muhtemelen sınırını 3 metre olarak düşünebilirsiniz. Usb ile kullanılacak aletlerin masaüstü olacağı ve bilgisayar çevresinde yerleşik olacağı düşüncesi farklı uzunluk alternatiflere gidilmesinin düşünülme ihtiyacını doğurmamış görünüyor.

Ama birden fazla 3 ya da 5 metrelik usb kablosunu usb hubları ile birbirlerine bağlayarak 15 metreden 30 metreye kadarlık bir mesafeye aletinizi bağlayabilirsiniz ama 25 metereyi geçmeniz biraz düşük bir olasılık. Usb kablolarının veriyi taşıma sınırı zaman ile değil kapasite ve kablo üzerine birbirini tetikleme sistemi ile alakalı bir sınır. Bu sebeple her 3-4 metreye bir hub koyarak, verinin tekrar yollanmasını sağlayabilirsiniz. Ama bunun da bir sınırı var, ortalama 5 tane birbirine bağlamayı kaldırabiliyor bu yapı da.

Eğer kabloları birbirine bağlamak da sizin için yeterli olmuyorsa USB Booster kullanabilirsiniz. Bu ufak cihaz çoğunlukla 2 parçadan oluşuyor: birisine kendi usb kablonuzu bağlıyorsunuz, diğerini usb kablonuzu bağlamak istediğiniz yere bağlıyorsunuz. Birbirlerine wireless ya da ethernet kablosu ile bağlanan versiyonları mevcut, tabii ki bu mesafeyi bir anda 40-50 metreye çıkartıyor. Başka bir yol ise usb kablolarının yettiği mesafeye başka bir bilgisayar koyun ve kabloları ona takın. O bilgisayarı da orjinal bilgisayarınıza ethernet kablosu ile bağlayın. 

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER