BİLGİ SAYAMIYORUM beta

Bir ağa bağlı tüm IPleri nasıl listeleyebilirsiniz, ağdaki tüm cihazları nasıl görebilirsiniz?

0

Eğer ağ konusunda biraz detay sahibi olmaya başlamak istiyorsanız ya da sadece bulunduğunuz ağdaki başka bir cihaza erişmek istiyorsanız, soracağınız ilk sorulardan biri muhtemlen, o ağda hangi IP li cihazların yer aldığı olacaktır. Şunu da belirteyim; linux terminalinde yaptığınız bu tarz işlemlerin çoğunu script haline getirip başka zaman da çalıştırmak üzere kenara koyabilirsiniz.

Bu arama/listeme işinin de tabii ki birden fazla yolu var, öncelikle: arp-scan programı, ilk önce yüklü değilse, şununla yükleyin:

     sudo apt-get install arp-scan

Eğer sisteminize ethernet ile bağlıysanız, bu komutu kullanabilirsiniz:

     sudo arp-scan --interface=eth0 --localnet

Wifi ile bağlıysanız da bu komutu kullanabilirsiniz:

     sudo arp-scan --interface=wlan0 --localnet

Aşağıdaki komut ile de kendi cihazınızı bulabilirsiniz, yine yukarıdaki gibi eth0, ethernet ile bağlı kendi cihazınızdır:

     ifconfig

Arp işe yarıyor test ettim ama kendi subnet inden çıkamadığı ve başka yapamadığı şeyler olduğu söylenmiş. Bu sebeple eğer size de yeterli gelmez ise nmap i deneyebilirsiniz. Nmap Trinity nin Matrix te kullandığı program (: Eğer kurulu değil ise şöyle kurabilirsiniz:

     sudo apt-get install nmap

Önce eğer bilmiyorsanuz yukarıkaki "ifconfig" ile kendi cihazınızı bulmalısınız. IP lerden sonra gelen /24 ip nin sola kaç bit gideceğini gösterir, örnek olarak 24; 255.255.255.0 ı gösterir. Bulunduğunuz ağın ipsine göre değiştirerek aşağıdaki örnekleri kullanabilirsiniz:

     nmap -sn 54.22.12.0/24

     sudo nmap -sP 192.168.1.0/24

     sudo nmap -sL 123.123.123.*

NMAP in detaylı özelliklerine, diğer bilgilerine ve örneklerine buradan ulaşabilirsiniz: Nmap Options Summary.

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER