BİLGİ SAYAMIYORUM beta

Bir IPnin spesifik bir portuna nasıl ping atılır?

0

IP lere bağlı olarak kullandığımız portlar aslında IP kendi seviyesinde ulaşılabilir öğeler değillerdir. TCP/IP modelinde IP, Internet katmanındayken, Portlar TCP ya da UDP gibi Transport katmanı protokollürinde yer alır. ICMP yani Internet Kontrol Mesaj Protokolü kullanırlar. Ağ içinde uygulamalar arası iletişimin döndüğü kısımdır, bu sepeble dışarı ile direk ilişkili değildir. Ancak başka programlar yardımıyla o ağ ile iletişim kurup, portun açık olup olmadığını sordurabilirsiniz. Benim tavsiye edeceğim daha önce şu başlık altında da

Bir ağa bağlı tüm IPleri nasıl listeleyebilirsiniz, ağdaki tüm cihazları nasıl görebilirsiniz?

Tavsiye ettiğim nmap. Ağlarla, portlarla uğraşmaya başladıysanız özellikle bir çok işinizi halledebilecek en detaylı ve başarılı programlardan biri. Sitesinin böyle fazla açık kaynak gözüktüğüne bakmayın (: windows versiyonu da mevcut. Onun için şu adrese girip, ortalarda "Latest stable release self-installer: nmap-7.60-setup.exe" şeklinde bir bağlantı bulup ona tıklayın. Direk nmap ve yardımcı birçok şey yükleyecektir, grafik arayüzlü şeyler de olması gerekiyor içinde. Mac ve Linux kullanıcıları da onun aşağısındaki bağlantıları kullanabilirler ya da tabii ki mesela yum kullanıp, aşağıdaki gibi yükleme de yapabilirler:

yum install nmap

Nmap kurduktan sonra ise her şey çok kolay. Diyelim ki "bilgisayamiyorum.com" adlı site bir ağa yönlendirme yapıyor ve 80 isimli portunda neler döndüğünü merak ediyorsunuz, şunu yazabilirsiniz:

nmap -p 80 bilgisayamiyorum.com

VPN kullanırken bu kontrolü yapmak isterseniz ise işiniz biraz zor. Onun için o ağa bakıp, testler yapacak daha agresif bir programa ihtiyaç duymanız olası. Nmap dışında başka seçenekleriniz de mevcut mesela telnet. Bunu da kendiliğinden olan halinde Windowsta gidip şu şekilde açmanız gerekiyor:

Artık telneti kullanabilirsiniz, mesela portlara bakmak için:

# telnet bilgisayamiyorum.com 80

Tabii ki onlarca seçeneğiniz var ama bir de şöyle PaPing  adlı daha önce hiç kullanmadığım bir program daha önerebilirim, üsttekileri beğenmediyseniz.

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER