BİLGİ SAYAMIYORUM beta

Windows ta masa üstünden işlemci/CPU sıcaklığına nasıl direk olarak bakabilirsiniz?

0

Bilgisayarınızı kendiniz birleştirdiyseniz, muhtemelen bildiğiniz üzere, sıcaklık bilgileri BIOS ta yer almaktadır. Bu sebeple de bu bilgler işletim sistemine buradan gelmektedir. Bunları işletim sistemindeki herhangi bir program gibi görmek için kendiniz o programı yüklemelisiniz. Eğer sıcaklık değil de kullanım grafiğini incelemek isterseniz bu başlat çubuğuna sağ tıklayarak ulaşabildiğiniz, Task Manager (Görev Yöneticisi) ekranında Performans kısmında mevcuttur. 

Sıcaklık ölçümü aslında çok önemli değildir ta ki gerçekten önemli olana kadar. Çoğu durumda sistem tehlikeli bir artış olduğunda kendini kapatır ama yine ölçüm yapmanın kimseye zararı da olmaz özellikle bu programlardan birini kullanarak ulaşıldığı kadar kolay olduğunda:

Arayüz ekranlarındaki farklılık ve 2-3 detay farkı dışında aslında çok da ayrıştıkları şey yok. Ama hızlı ve ortalama bir detay istiyorsanız, benim gibi Realtemp kullanabilirsiniz. Bu indirme sayfasından, zipli programı indirdikten sonra, yüklemeye gerek olmadan, zipi bir yere çıkartıp direk çalıştırabiliyorsunuz. Sıcaklık, max, min, thermal status gibi bilgileri direk olarak gözleyebiliyorsunuz. Ayarlarından da sürekli açık tut, şunları göster/gösterme diyebilirsiniz. Dediğim gibi diğer programların arayüzleri dışında çok bir şeyi değişmiyor, mesela CPU thermomether in ufak yeşilli bir grafiği var, Core Temp ise daha bir liste halinde sonuçları gösteriyor, gördüğüm kadarıyla.

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER