BİLGİ SAYAMIYORUM beta

Windows da hangi programın kaç saniyede açıldığını öğrenebilir miyim?

0

Evet, hem de bunun için yeni bir program yüklemenize gerek yok, windows un kendi yönetim ekranı bunun için bir çözüm sunuyor. Özellikle açılırken yavaş olan bir sisteme sahipseniz ve bunu kafaya taktıysanız, bu işin dibine inmeniz için gayet de kullanılabilir bir özellik. Ctrl+Alt+Del ile açılan listeden ya da alttaki(!) başlat çubuğuna sağ tıklayarak Task Manager (Görev Yöneticisi) ni açın. Eğer detaylı ekranda değilseniz, sol altta "More Details" (Daha fazla Detay) butonu olmalıdır, ona tıklayın.

Orada yukarıda bulunan işlemler (processes), performans (performance), uygulama geçmişi (app history) gibi sekmelerden, Start-Up (Başlangıç) sekmesini seçin. Bu kısım işletim sisteminiz açılırken, sistemle beraber açılan programların listesini içerir. Burada sıradan halinde, program, yayıncının adı, başlama durumu ve başlamaya yaptığı etki belirtilmiştir.

Buradaki listeye, programın başlama süresi gibi başka bilgiler de ekleyebilirsiniz bunun için; yukarıdaki name (ad), publisher (yayıncı), status (durum) yazan kolon adlarından birine sağ tıklayın ve "CPU at Startup" (Başlangıçta CPU) kısmına tıklayın. Bu özellik de diğerlerinin yanına eklenecektir. Buradan kolonun adına tıklayarak ona göre sıralama yaptırabilirsiniz. Burada bulunan ekstra özelliklerin tam listesi:

Çok düşük bir ihtimal ama bir programın bu listede, Start-up Impact (Başlangıç Etkisi) kısmında "Not Measured" (Ölçülemedi) ve işlemci zamanı olarak da "0ms" yazma ihtimali var. Bu durumda yapabileceğiniz pek bir şey yok. Başka bir program yüklemenin de pek bir işe yarayacağını sanmıyorum. 

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER