BİLGİ SAYAMIYORUM beta

Ruby on Rails da o sırada içinde bulunduğunuz sayfanın url, (adres) ip ve metaları nasıl öğrenilir?

0

Bu bilgilere Ruby sayesinde, doğal bir dilde nasıl yapıyorsanız o şekilde ulaşmanız mümkün (: sadece sadece basit sorular sorarak. Ancak bu yapı yıllar içerisinde yani Rails ın versiyonları değiştikçe biraz değişti. O sebeple Rails 4 itibariyle güncel olarak düzgün çalışan komutları göstermek istiyorum:

İçerisinde olunan sayfanın domain yani "www.bs.com" dn sonra yer alan kısmı varsa parametreleri ile beraber almak isterseniz şunu yazın. Girdiğiniz sayfa "www.bs.com/hikaye?sayfa=2" ise "/hikaye?sayfa=2" kısmını döndürür:

request.fullpath

Bu da nerdeyse aynı şeyi sağlıyor:

request.original_fullpath

İçinde olduğunuz sayfanın tam adresini yani isimler beraber yolunu isterseniz şunu yazın:

request.original_url

Ip adresini merak ediyorsanız basitçe şunu kullanabilirsiniz:

request.ip

Sayfanın başlıklarını, medya tipini, cookie lerini, uuidsini ve istek parametrelerini sırasıyla şu şekilde öğrenebilirsiniz:

request.headers["Content-Type"]
request.media_type
request.cookie_jar
request.uuid
request.request_parameters

Ayrıca evet ya da hayır olarak dönen sorular da sorabilirsiniz. Örnek olarak "ben şu an yerel bir ağda mıyım?", "ssl var mı?" gibi:

request.local?
request.ssl?

Request komutlarının tamamına şuradan ulaşabilirsiniz: Rails Request Ayrıca o sitede bu kodların üstüne tek tek gelip detaylarına bakarak, orjinal ruby dosyalarındaki fonksiyon hallerini de inceleyebilirsiniz. Örnek olarak original_url ninki şöyle:

def original_url
     base_url + original_fullpath
end

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER