BİLGİ SAYAMIYORUM beta

Steam de oyun oynarken başka oyunları indirmeye nasıl devam edebilirsiniz, indirme özelliklerini/sıralarını nasıl değiştirebilirsiniz?

0

Steam de kendiliğinden olan ayarları değiştirmediyseniz, bir oyun oynarken, o sırada inmekte olan (Downloads) Oyunlar ya da eklentiler durdurulur. Bu durdurma başka bir oyunun başlamasıyla devreye girdiği için oyun sırasında Alt+Tab yaparak durdurulmuş indirme işlemlerini elle başlatabilirsiniz. Muhtemelen internet bağlantısı gerektiren oyunlar yavaşlamasın diye konulmuş bir özelliktir ama bunu kalıcı olarak rahatlıkla değiştirebilirsiniz: 

Yukarıdaki üst menüden Steam -> Ayarlar (Settings) -> İndirmeler (Downloads) bu kısımdan oyunların indirildiği dosyayı, indirme hızının limitini, belli saat aralıklarında sadece indirmelere izin vermeyi ve "oyun sırasında indirmelere izin ver", "yayın sırasında indirmeleri sınırla" kutularıyla aktif işlemler yaparken ne olacağını da belirleyebilirsiniz. 

Bu oynama sırasında indirmelere izin ver özelliğini sadece belirli oyunlar için de değiştirebilirsiniz:

Kütüphane (Library) de herhangi bir oyuna sağ tıklayıp Özellikler (Properties) e basın. Sekmelerden Güncellemeler (Updates) e gelin, orda Arkaplan İndirmeleri (Background Downloads) kısmında Genel Ayarları uygula, izin ver ya da izin verme diyebilirsiniz. Tabii ki bu işlemi Steam den indirdiğiniz oyunlar için yapabilirsiniz, bilgisayarınızdan seçerek kütüphanenize eklediğiniz oyunlar her zaman genel ayarları kullanacaktır. 

İndirme listesine, kütüphanedeyken (library) arama kutusunun yanındaki oyunlar (games) bağlantıya tıklayıp, listeden en alttaki indirmelere (downloads) basarak ulaşabilirsiniz.

Kütüphaneden (library) oyuna sağ tıklayıp, özelliklere tıklayıp üstteki sekmelerden Yerel Dosyalar (Local Content) e basarak:

Açıkçası kullandığım yıllar içersinden 2 ya da 3 defa oyun dosyalarının bütünlüğü doğrulayarak sorunları giderdiğim oldu. Ama sistemime format atarken ya da oyunu başka bir bilgisayara taşırken bu yedekleme işlemini çok sık kullandım. Bu işlemi direk olarak üstmenüdeki Steam altında Oyunları Yedekle ve Geri Yükle (Backup and Restore Games) seçeneğinden yapabilirsiniz. 

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER