BİLGİ SAYAMIYORUM beta

Torrent nasıl kullanılır?

0

Torrent bir dosya tipidir. Dosya paylaşım protokolü olan BitTorrent için veri tutar. Her torrent dosyası temel olarak paylaştığınız verilerin parçalara ayrılmış halleri hakkında bilgiler ve nereden paylaşıldığına dair yollar içerir.

İlk defa sizin tarafınızdan paylaşılan bir veriyi BitTorrent protokolü ile paylaşmak isterseniz uzantısı "torrent" olan dosyaları kendiniz de oluşturabilirsiniz.

Bu dosyaları indirebileceğiniz açık torrent sitelerinden bazı örnekler.

Bunlar da üyelik gerektiren torrent sitelerinden örnekler.

Bu dosyaları Utorrent ve benzeri yazılımlar yardımıyla kullanabilirsiniz. İndirdiğiniz .torrent uzantılı dosyayı bu yazılımlardan biri yardımıyla açın. Herhangi bir içerik onaylama ekranını geçin indirmeye/paylaşmaya başlayın.

(Eğer indirdiğiniz bir sanatçının tüm albümleri gibi bir torrent ise bir önceki içerik onaylama ekranından sadece tek bir albümü ya da parçayı indirebilirsiniz. Bu özellik tabii ki .torrent dosyasını hazırlayan kişinin buna izin vermiş olmasıyla alakalıdır.)

Her bir .torrent dosyası işlemi bir satırlık bilgi ile ifade edilir. Burada; Boyut, Süreç, Paylaşım, Hız gibi veriler bulunur. Her öğenin özellikler ekranından;

İndirme tamamlandıktan sonra sadece paylaşmaya devam edebilirsiniz.

BitTorrent kullanmak birçok noktada hız ve kolaylık sağlayabilir. Özellikle üyelikli torrent sitelerinden indirilen dosyalar en verimli (paylaşım hızı vs.) sonuçları vermektedir.

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER