BİLGİ SAYAMIYORUM beta

Linux da, apt-get ile program yüklerken, her işlemden önce çıkan "Do you want to continue [y/N]?" sorusu nasıl kaldırılır?

0

Temel olarak demek istediğim şey; terminalde bir şeyler (bisiler) yüklemek için yazdığınız "apt-get install bisiler" satırı için entera bastığınız zaman, yüklemeden önce size tekrar bir "emin misiniz" tadında "Do you want to continue [y/N]?" diye sorar. Öncelikle şunu söyliyeyim, bu soru karşınıza özellikle şu zamanlarda gelir:

Peki bu soru olmadan nasıl bu işlemi başlatabilirsiniz? Aslında apt-get in kendi manuelinde var, mesela yükleyeceğiniz şey "bisilerpaketi" olsun:

     apt-get -y install bisilerpaketi

     apt-get --yes install bisilerpaketi

     apt-get --assume-yes install bisilerpaketi

Bu işlemlerden biri ile o soruya direk "yes" dediğinizi varsayarak başlar. Ancak paketin sahibinin public key i sizin anahtarlığınızda yoksa size tekrar bi onaylama sorusu soracaktır, bunu görmemek için ise, "force-yes" parametresini kullanabilirsiniz, ancak bu biraz tehlikeli :

     apt-get --yes --force-yes install bisilerpaketi

Bir şeyin force lanması çoğunlukla iyiye işaret olmaz, bu sebeple eğer gerçekten ihtiyacınız yoksa kullanmayın.

Yükleme yaparken böyle parametreyle filan uğraşmak istemiyor ve aynı şekilde işimi yapayım ama o yes demişim gibi davransın diyorsanız; /etc/apt/apt.conf.d/ dizinin içinde yeni bir dosya açın, mesela adı "yestolgayes" olsun ve isteğinize göre ilkini ya da force-yes kullanacaksanız aşağıdakilerin ikisini birden bu dosyaya yazın ve kaydedin:

     APT::Get::Assume-Yes "true";

     APT::Get::force-yes "true";

Bu soru bazı durumlarda gerekli olabileceği için özellikle public key i sizde olmayan sağlayacılar için güvenlik sorunu yaratabileceğinden bunu sürekli hale getirmemenizi, en azından force-yes yani pek kullanmamanızı tavsiye edeceğim.

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER