BİLGİ SAYAMIYORUM beta

DotA 2 karakter seçerken nelere dikkat edilmeli?

0

Karakter seçerken nelere dikkat etmeliyim?

Şu anda DotA 2(Bundan sonra The One olarak anılacak)'de 95 hero bulunmakta ki bu sayı 110 u bulacak.Doğal olarak karakter seçimi basit bir süreçten oldukça farklı bir şeye dönüşüyor.

Bazen farkedersiniz oyuna girdiğiniz anda bazı 'hızlı' oyuncular çoktan seçimlerini yapmış oluyor.Bu oldukça safça bir davranış.Daha çok maç yaptıkça farkedebilirsiniz ilk oynamaya başladığınızda seçimler oldukça hızlı başlayıp biterdi oysa şimdi hiç süre kalmamasına rağmen kimsenin seçim yapmadığını görebilirsiniz.Ayrıca oyunun kalitesinide buradan ölçebilirsiniz.Hemen seçim yapanlar oldukça bencilce oynama eğilimi olan potansiyel Ruslar.Rasgele seçim yapanlar içinde buna benzer birşey söylenebilir ama oyununuzu mahvetmeme konusunda daha becerikliler sanırım.

Bu sürecin önemli olmasının sebebi oldukça bariz olmalı:110 hero ço-oo-ok farklı takım kombolorı çıkarmak için oldukça geniç bir yelpaze ve buna itemleri de ekleyince korkunç bir olasılık tablosu oluşuyor.Verilebilecek en iyi tavsiye iyi bir gözlemci olmanız ama yinede bazen bu yetmeyecektir bu yüzden gözlemlerimi aktarıyorum.

Takım Dengesi

Basitçe başlayalım Melee ve Ranged...Tüm takımın Melee olduğunu düşünün,tümü ile işlevsiz.
Farm alamamanız ve öldürülmeniz için karşı takımın basitçe tacizleri bile yeterli olacak.Özellikle karşınızıda Leon gibi 6 level olduğunda 600 dmg aktarabilen bir nuker varsa.

 Lane dağılımı yaparken support oynamaya yada yanınıza almaya özen gösterin ve sakın aynı özellikte 2 hero nun birlikte gitmemesine özen gösterin.Örnek Ruslardan geliyor iki arkadaş olarak oynamayı tercih ettikleri için ve konuşarak anlaşamayacağınız için Sand King ve Nyx Assassin'in aynı lane de olması oldukça komik oluyor ve kaçınılmaz olarak kaybediyorsunuz.
Takımınızın ihtiyacına özen gösterin.

Bireysel Seçim

Takımın dengesinde bir sorun yok ama yine de oynayabileceğiniz o kadar hero var sırada ne var?

Sonuça The One da bir oyun yani oynamayı sevdiğiniz ve oynayabildiğiniz hero nun önceliği var ama düpedüz aptalca seçimler yapmamak lazım.
Örnekler:

* Karşı takımda Anti-Mage varken doğal olardak adından da anlaşılabileceği gibi mage seçmek...*facepalm*

* Karşıda yakaldığı gibi işinizi bitirecek biri varsa kaçmanızı kolaylaştıracak bir stun altın değerindedir.

* Karşıda Rubick varken Faceless Void,Tidehunter,Enigma gibi ulti ile çok etki yaratabilecek hero seçmemekte fayda var.

* Karşıda Riki varken Bounty Hunter'ın ultisi çok işinize yarar.

* Karşıda Drow Ranger varken oynayabileceğinize ve ilk 6 level den önce öldürebileceğinizi düşünüyorsanız Pudge iyi bir seçim ama oldukça riskli olabilir.Drow oynayanlar genelde aptalca bir kendine güveni var.Sanırım sürekli Drow oynamak ve güç dengesini şaşırmak ile açıklanabilir bu güven.Tower dibine kadar tuzağınıza gelebilirler.Eğer karşısında oynamayı planlamıyorsanız Razor ile oldukça severek o gücünü ödünç alabilirsiniz ama yinede önerim.Phantom Assassin yada Slark tan yana.

Sanırım aklıma gelenler bu kadar eklenmesi gerektiğini düşündüğünüz birşeyler varsa yorum yazın.İyi oyunlar

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER