BİLGİ SAYAMIYORUM beta

Steam Guard nedir? Nasıl kullanılır?

0

Geçtiğimiz aylarda Steam, kendisi üzerinden yeni bir güvenlik sistemini aktif hale getirdi. Bu sistem girdiğiniz her yeni bilgisayar için mailinize gelen kod ile çalışıyor özetle.

Bilgisayarınıza format attığınızda, bir internet cafe'den girmeye çalıştığınızda veya Steam'in internet sayfasına giriş yapmaya çalıştığınızda sizlere verilen uyarı sadece hesabınızın SteamGuard tarafından tanınmasını sağlamaktır. Arkadaşınızın evinden, internet cafelerden özetle farklı bir bilgisayardan giriş yapmaya çalıştığınızda bu uyarı ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu yüzden şifremi kabul etmiyor vs. düşüncelerine kapılmayın.. 

Steam Guard nedir?

Steam tarafından geliştirilen SteamGuard, hesapların 3.kişilere geçmesini önlemek amacıyla geliştirilmiş bir sistemdir. Hesabınıza her farklı yerden erişim sağlanması durumunda SteamGuard sizden gerekli kodlar ister ve bu kodu Steam'e üye olduğunuz mail adresine gönderir. Böylelikle hesabınıza 3.kişilerin girmesi engellenmiş olur. Bir nevi ülkemizde de herkesin yakından bileceği Bankaların İnternet Şubelerine girişte kullanıcıların telefon numaralarına gönderilen kod gibidir. Böylelikle Hesapların çalınma oranı en aza indirilmektedir.

Sizin dışınızda bir kullanıcı, sizin hesabınıza girmeye çalıştığında bu güvenlik uyarısıyla karşılacak ve Steam hesabınızın bağlı olduğu mail adresine giremediği takdirde hesabınıza erişeyemecektir.

Eğer hesabınızın SteamGuard tarafından korunmamasını istiyorsanız;

"Settings -> Account -> Manage Steam Guard Account Security" kısmından "Disable Steam Guard" seçeneğini işaretlerseniz hesabınız SteamGuard tarafından korunmaz.

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER