BİLGİ SAYAMIYORUM beta

Witcher lar ve Witcher evrenindeki diğer canlılar ortalama kaç yıl yaşar?

0

Bilim-Kurgu ya da fantastik evrenlerin detaylarını sevdiğim için bana gayet merak edilesi bir soru gibi gelmişti bu. Hikayelerinden ve oyunlardan anladığımız kadarıyla Witcher evreninde yaşayan canlıların ömür manasında üst sınırları pek belirgin değil. Zira gördüğümüz, okuduğumuz çoğu kişi doğal olmayan ölümlere sahip olduğu için bu çok mantıklı. Yapılan göndermelerde Witcher ların asla yataklarında ölmediğini biliyoruz sayılır.

Geralt ın en az 90-100 yaşında olduğunu ve Witcher ların söylenmeyen kapasitesine göre genç olduğunu biliyoruz. Diğer yandan Lambert, Vesemir'e ait 160 yıllık kıyafetler bulduğu için ve 3. oyunun hikayesindeki bazı konuşmalar sebebiyle 250 yaş civarında olduğu tahmin ediliyor. Ayrıca onun da Witcher standartlarında iyi yaşamış biri olduğunun muhabbeti de geçiyor. Eskel'in Geralt ile yakın yaşlarda olduğunu, Lambert'ın ise onlardan bir 20-30 yaş küçük olduğunu sallayabiliyoruz. 

İnsanların ne kadar yaşadığı belirsiz olsa da kendi dünyamız ile olan benzerlikleri göz önüne alırsak en fazla 70-80 yıl diyebiliriz. Mesela Dandelion'ın 40 larında olduğunu biliyoruz sayılır. Büyücülerin ise büyü yoluyla yaşlanmayı geciktirebildikleri/durdurabikleri biliniyor. Yeneffer'in 100 den biraz fazla olduğunu, Triss'in 40 larında olduğunu da hikayelerden çıkartabiliyoruz. Gedymdeith adlı bir büyücünün kalp krizinden öldüğü sırada 500 den fazla yıl yaşamış olduğunu biliyoruz. İnsan büyücüler için bir sınır olduğu bariz ama en güçlü ve en yaşlı büyücülerden Redania'nın bebeği Philippa Eilhart'ın da 120 yıldan fazladır yaşadığını tahmin edebiliyoruz. 

Elflerin ne kadar yaşadığına dair de çok bir bilgimiz yok ama uydurmam gerekirse 500 ler filan derdim, zira en yaşlı elflerden biri olarak adı geçen King Auberon, 650 yıldan fazladır yaşarken canına kıymışlar (: Cücelerin de genel fantastik standartların 200 yıl yaşadığını sallayabilirim ki Zoltan ın bile görmüş geçirmişliği göz önüne alınırsa çok uydurma bir rakam olmaz diye umuyorum. 

Ciri, Shani ve Priscilla nın ise 20 li yaşlarında olduklarını hikayelerden çıkartabiliyoruz. Ayrıca bu yaşlarla ilgili çok muhabbet olmasa da oyun ile Sapkowski'nin hikayeleri arasında bazen tutarsızlıklar olabilir, çok şey yapmayın. Zaten bu yazı daha bi deneme tadında oldu ama oyun bu kadar güzel olunca üstüne yapılan deneme bile beni mutlu etti.

witcher 3

BENZER 7

Kimse etkileşime girmemiş

ETİKETLER